Hitta dolda värden i er kundreskontra


Säljer ert företag på kredit? Eller går ni i tankar på att börja erbjuda faktura som betalningsalternativ? Vi på Redcase är experter på att hjälpa företag att ta betalt i efterskott även i de mest besvärliga branscher, där motparterna kan vara konsumenter, fordringarna kan vara på småbelopp och antalet bestridanden kan vara högt.

De senaste decennierna har såväl konsumenternas tillgång till internet som EU:s konsumentskyddsregler och svenska processuella begränsningar ökat kraven på näringsidkare som bedriver konsumentförsäljning på kredit. Företag som inte anpassar sig kommer att upptäckta att en växande grupp välinformerade konsumenter bestrider sina fakturor, och att det ofta är inte är lönsamt eller ens möjligt att väcka talan i domstol för att få betalt.

Det här har gjort att fler företag undviker faktura som betalningsalternativ, vilket drabbar både företag och konsumenter. Faktura är fortfarande det tryggaste och överlägset mest populära sättet att betala, och att erbjuda faktura som betalningsmetod ökar antalet affärer i nästan alla företag.

Vi på Redcase skiljer oss från traditionella inkassoföretag på det sättet att vi kommer in i processen tidigt, innan det är för sent och kunden redan har fattat beslut om att inte betala. Tillsammans med våra uppdragsgivare tar vi fram fungerande system och processer för att säkerställa att försäljningen, leveransen och faktureringen redan är anpassad för det värsta – en situation där kunden utan någon speciell anledning bestrider betalningsansvar.

Genom att redan från början skräddarsy processen från leverans till lagakraftvunnen dom minskar vi kraftigt konsumenternas incitament att bestrida företagets fakturor. Samtidigt leder dessa åtgärder faktiskt till nöjdare kunder – genom tydligare, rakare och sundare affärer.

Men även företag som gör allting rätt kommer att drabbas av kunder som helt enkelt vägrar betala. Då erbjuder vi tekniskt stöd och färdiga rutiner för att hjälpa er att skicka inkassokrav och ansöka om betalningsföreläggande vid Kronofogden. Läs mer om våra tjänster för egeninkasso.

Om kunden bestrider kravet överlämnas ärendet till vårt systerföretag Advokatfirman Carl Ridderstråle AB som för er räkning driver in fordran i domstol. Ni får därmed en advokatbyrå som tar det fulla ansvaret för allt juridiskt arbete, inklusive all juridisk rådgivning till er, samtidigt som våra skräddarsydda rutiner, tekniska lösningar och effektiva processer i förledet gör att advokatkostnaderna kan stanna vid en bråkdel av vad det skulle kosta att anlita en extern jurist. Kontakta oss så berättar vi mer.